Kuvien ottaminen ruuista taitaa olla se isoin kynnys laittaa tänne juttuja. Ruuat on yleensä jo syöty kun muistaa, että olisi pitänyt ottaa kuva.

Sunnuntaina tein töihin mukaan muutamaksi päiväksi (ja tulihan sitä kotonakin syötyä heti) Pastanjauhajien kasvislasagnea. Ohjetta kylläkin hieman sävelsin oman makuiseksi. Munakoisosta en ole ikinä pahemmin tykännyt, mutta tässä se maistui tosi hyvältä. Parasta tässä on helppous, sillä erillistä valkokastiketta ei tarvitse tehdä.

Mozzarella-munakoisolasagne
(oma sävellys, katso linkistä alkuperäinen ohje)

 - 1 munakoiso
 - 1 pkt mozzarellaa
 - 2 dl täysrasvaista maitoa
 - lasagnelevyjä
 - tuoretta basilikaa
 - Polar 15% juustoraastetta pussillinen

Tomaattikastikkeeseen:
 - loraus öljyä
 - 2 valkosipulin kynttä
 - 1 punainen paprika
 - valmista perus tomaattipastakastiketta
 - 1 dl tummaa soijarouhetta
 - sipulijauhetta
 - 1 tlk tomaattisosetta
 - suolaa, mustapippuria, tuoretta basilikaa

Viipaloin munakoison sopiviksi noin puolen sentin viipaleiksi. Päälle laitoin myllystä suolaa ja asettelin kerroksittain lävikköön valumaan puoleksi tunniksi. Paistoin pilkotut valkosipulit ja paprikan palat öljyssä. Lisäsin pastakastikkeen, soijarouheen sellaisenaan, tomaattisoseen ja mausteet. Annoin kiehua hetken ja lisäsin sekaan kourallisen tuoretta basilikaa pilkottuna.

Kun puoli tuntia oli mennyt munakoison pilkkosesta laitoin viipaleet uunin pellille ja 200 asteiseen uuniin vartiksi. Viipaleet ulos uunista ja lasagnen kokoaminen voi alkaa.

Ensin pohjalle kerros tomaattikastiketta, päälle lasagnelevyjä, sitten munakoisoa, mozzerellaa viipaleina ja hieman juustoraastetta sekä basilikaa silputtuna. Sitten uusia kierroksia niin kauan kuin tomaattikastiketta riittää. Päälle tulee siis viimekseksi tomaattikastikekerros ja siihen päälle juustoraastetta. Maito norona reunoja pitkin vuokaan ja vuoka noin 40-50 minuutiksi uuniin. Kun pinta on tarpeeksi ruskea otetaan vuoka uunista ja annetaan vetäytyä hetki.